27 de març 2009

MOCIÓ AL PLE DE L’AJUNTAMENT DE PIERA PROPOSANT CELEBRAR EL 78è ANIVERSARI DE LA II REPÚBLICA

Atès que el pròxim dia 14 d’abril s’acompleixen els 78 anys de la proclamació de la II República. Atès que aquesta proclamació va estar plenament vinculada al municipalisme democràtic i contrari a la dictadura, ja que fou el triomf de les candidatures republicanes i d’esquerres en les eleccions municipals del 12 d’abril de 1931, qui ho va propiciar.



Atès que Catalunya tingué un pes específic molt important en aquest fet, per ser el primer territori de l’Estat en proclamar-se, i molt especialment a la ciutat de Barcelona, on Lluís Companys des de l’Ajuntament i Francesc Macià, des del Palau de la Generalitat proclamaven la República Catalana dins de la República Federal Espanyola. Un fet semblant que es repetia simultàniament a Eibar, i posteriorment a Madrid, escampant-se com una taca d’oli en les següents hores a la majoria de ciutats i viles de tot l’Estat .



Atès que també a Piera es va assumir la República hissant les banderes catalana i republicana al balcó de l’Ajuntament.



Per tot això es proposa al Ple de l’Ajuntament adoptar els acords següents:



PRIMER.- Prendre el compromís pel 14 d’abril de 2009, any en que es commemora el 78è aniversari de la proclamació de la II República, de retre homenatge a la bandera de la República, penjant aquesta bandera a l’Ajuntament en aquest dia tan assenyalat i al costat de les altres. I retre també homenatge als regidors republicans de la nostra ciutat.


SEGON.- Reiterar la condemna del cop d’estat militar i feixista del 18 de juliol de 1936, que va suposar la destrucció de les conquestes socials i polítiques de la legalitat republicana que lliure i sobiranament van assolir les dones i els homes de Catalunya i l’Estat espanyol en ús de la seva sobirania.


TERCER.- Donar suport als actes de celebració que s’organitzin a la vila i en particular, els organitzats per la Plataforma per la República (col·locació placa en compliment d’anterior acord del Ple)..


QUART.- Donar trasllat d’aquests acords a les entitats ciutadanes de Piera i als mitjans de comunicació locals i comarcals.






Piera, 7 de març de 2009





PLATAFORMA PER LA REPÚBLICA