30 de març 2009

Crónica del Ple Municipal

Ahir es va fer el ple de març. Al plenillo de las vuit va venir alguna gent dels Diables de Piera, de les Associacions de veïns de Can Canals, Can Bonastre, Can Claramunt, la Venta Can Musarro, El Portell, i del carrer 11 de Setembre.

La gent del Portell portavam una careta del J. Madrid amb un globo molt llarg per nas per reiterar la seva protesta per que l’Ajuntament no executa el projecte d’urbanització aprovat definitivament el mes de juny de l’any passat. Abans de començar el Jordi Madrid es va queixar pels cartells del “Madrinocho” col·locats al voltant de l’Ajuntament. I al començar el Plenillo, una mica tard, pel retard de l’alcaldessa, es va pronunciar publicament contra el fet que portéssim les caretes, va dir que sentia vergonya aliena, i que l’estat d’ànim d’aquell moment la inclinava a no fer res pel Portell.

Despres va haver diverses intervencions. Els Diables es van queixar que hi havia gent de l’Ajuntament que entrava al seu local i els regirava les seves coses, els van contestar que tindrien una reunió per reconduir la situació creada; Antonio Barrera, president de AV Can Canals va preguntar per l’asfaltat del barri, li van contestar que aquest any no li toca; despres va intervenir, l’Andreu un membre de la Junta de Can Bonastre que va llegir una llarga llista de peticions de reduccions de despeses i supressió de activitats institucionals de l’ajuntament donada la crisis general i criticant l’increment del 3,4% quan només correspon un 1,4%, la resposta de l’alcaldessa va ser vaga i global, descalificadora sobretot rebutjant la supressió de les festes; un veí del carrer 11 de Setembre va preguntar per les condicions de l’urbanització del carrer, sobretot si també afectaria a un costat que es de l’ajuntament, i li van contestar que si, però que demá n’hi havia una reunió amb altres afectats que hi anesin; el Manuel Gonzalez Pavón de Can Claramunt va preguntar per l’escola que el Guixà els va prometre, i li van contestar que ara des d’educació de la Generalitat ja no estan per aquest model si no agrupat amb altres criteris.

A les preguntes del Portell sobre el projecte reformat, sobre les subvencions, sobre correus i la contestació a totes les instàncies, van contestar que continuen pensant en el projecte del Portell, per després que s’acabi les obres de Can Bonastre, d’aquí 3 ó 4 mesos, però sense concretar res, que estan preocupats per la manca de diners del ACA, i que el dia 3 faren un acte per explicar els ajuts de la Llei d’urbanitzcaions, que ells han fet molt perquè Correus tornès a repartir al Portell, fins amenazar amb condicionar l’obertura de la nova seu de Correus a Piera, i que això no es pot anar explicant així com així. Novament moltes paraules i cap fet nou.

Del ple ordinari amb 18 punts, només destacar el debat relacionat amb les contribucions especials de les obres d’urbanització del carrer 11 de setembre, sobre els percentatges a abonar pels metres lineals pels veïns: segons l’equip de govern el 90%, segons CiU sembla que pot variar entre el 50 i el 38%, en unes determinades circumstàncies,...; l’increment de les tarifes d’aigua d’IPSA, que serà del 4,9%, i encara falta saber el que pujarà la concesionaria ANAIGUA, un pagament obligatori mínim de 36 m3., que han demanat a veure quines inversiones en manteniment s’han de fer, …; respecte al text refós del projecte modificat de Can Bonastre, que puja a 5.825.000, euros i que junt amb l’ampliació es va a una mica més de 7 milions d’euros.

La moció sobre el 78è aniversari de la Republica la va llegir la Marta, regidora de barris i GU, i es va aprovar per majoria absoluta de PSC, ERC i CiU, i l’abstenció del PP.

Después l’equip de govern (PSC-ERC) va presentar una moció d’urgència, sobre el problema del transport escolar no obligatori, traslladant tota la resposabilitat al Consell comarcal, i acepptant pagar uns 72.000 euros però els 268.000 que els reclamen. CiU va contestar que a qui s’hauria de presionar es Educación de la Generalitat, i es van passar una bona estona passant la pilota i les responsabilitats, sense que fosin capaços de redactar un text comú.

El Ple es va acabar a les 00:30 h, amb 8 persones de públic. Finalment dos persones del Portell vam preguntar de nou sobre qüestions del Ple, reclamant el primer lloc el micro per tal que pugussin sentir-se les seves intervenciones..