07 de març 2009

PRESSUPOST 2009

L’equip de govern va decidir apujar les ordenances fiscals un 3,3 % que és el que preveuen s’incrementarà l’IPC al 2009, sense tenir en compte el que s’ha apujat el 2008 ( un 1,4%). Es van presentar al•legacions on es demanava es revisés l’increment que pretenien fer al no figurar en cap document oficial en el que basar-se. Van fer cas omís. Per cert, encara han de contestar les al•legacions presentades.

Ara be, incrementen un 6,5% el Capítol I de despeses de personal. A qualsevol treballador que així ho contempli el seu conveni , la pujada serà l’IPC ( un 1,4%), però l’equip de govern, aquí si s’esforça i ha apujat la despesa un 22% respecte el 2007. Desprès no els hi agrada que els hi diguin el molt que s’han pujat els sous. Patètic.

No milloren en l’increment al Capítol 2 de despeses de bens i serveis, on l’apugen un 11,845 justificant que el servei de bus pujarà el doble de 2008 ( això seran 110.000 €) i la el cost de la implantació de la recollida orgànica son uns 278.000 €. D’on treuen els mes de 300.000 € que falten per justificar l’increment.... Ells sabran.

Com pensen quadrar el pressupost? Quin increment aplicaran als proveïdors?, el 3,3 que ells creuen o l’1,4% real? Desprès vindran dient que son uns grans gestors quan s’aprofiten de la situació.

Pel que fa a les inversions, faran servir el mecanisme de sempre, les contribucions especials. Res de nou, segueixen amb la mateixa tàctica de CiU quan era al govern. Per a què trencar-se el cap cercant recursos? Van fitxar un càrrec de confiança que va ser presentat com a caçador de subvencions, quina feina ha fet fins ara? Res.

Els diners que arribaran via transferència d’altres Administracions son les que tenim fixades. Ni un € del “caçador de diners” . Així ens va amb aquest equip de govern