11 de març 2007

Fiscalitat Municipal

Manca de planificació, rigor i transparència a la política fiscal municipal. Exemples: Segons l’acord d’aprovació de les ordenances fiscals que marquen els ingressos pel 2007: hi ha una mitjana del 3 % en concepte d’IPC, llevat a la Taxa recollida escombraries que puja un 5% sense cap altra argumentació. A l’hora de traslladar això al pressupost, les previsions d’increment dels ingressos pels impostos són : Impost vehicles: 12 %, IAE :40 %, IBI Urbà 27 % i el de rústega un 7 %. NO s’entén .
Cal destacar que els propietaris de terres, liquiden d’impost una mitjana de 30 € cadascun, mentre la resta sostenim el sistema, ells, tenen la possibilitat de que algun dia els hi re qualifiquin en alguna intervenció urbanística i aconseguir un benefici extraordinari, negoci rodó per a uns quants en detriment de la majoria, això cal canviar-ho.
A la recollida d’escombraries, no coincideixen les dades que aporten a l’estudi econòmic per justificar l’augment amb el que pressuposten, no es rep servei o es rep de manera deficient i sembla ser que manquen els contractes d’alguns dels serveis pels que es paga, s’accepta la contractació verbal quan la llei ho prohibeix.
Quina és la finalitat que a les inversions a fer hi hagin modificacions d’imports ,es repeteixin i en principi es reculli més del que costa?. Cada vegada es destinen més diners a serveis externs i en les despeses per personal, hi han més laborals que funcionaris, tot i que la meitat de la plantilla és pendent de cobrir. Quin és el criteri establert?.